Cele mai bune șase alimente care reduc acidul uric din organism. Acidul uric este o substanță chimică care se formează atunci când purinele sunt descompuse. Sardinele, heringul, hamsii, anșoa, unele legume și produse lactate sunt bogate în purine.
În sine, acestea nu sunt dăunătoare, dar creșterea nivelului de acid uric pe care o provoacă este periculoasă pentru organism. Acest lucru este împărtășit de medicul rus Dr. Alexander Myasnikov.
„Când celulele mor, se formează acid uric, care în cantități mici protejează vasele de sânge. Rinichii îl filtrează cu ușurință și îl elimină din organism. Prea mult acid se acumulează în articulații, tendoane și organe interne și duce la pietre la rinichi sau chiar la insuficiență renală. În plus, se poate ajunge la probleme de piele, dureri articulare și diabet”, spune medicul.
Dr. Myasnikov indică 6 alimente care sunt cele mai bune în ceea ce privește scăderea nivelului acestui indicator. Lista acestora include oțetul de mere, merele, lămâia, anghinarea, ceapa, ceapa, uleiul de măsline.
CITEȘTE ȘI: Explicaţiile medicului: Ce înseamnă nivelul de acid uric ridicat. Cauze şi consecinţe
Oțetul curăță eficient organismul de deșeurile și toxinele acumulate și elimină excesul de acid uric. Acesta restabilește echilibrul natural acid-alcalin din organism, ceea ce este important pentru mediul intern.
„Amestecați o lingură de oțet de cidru de mere și 200 de mililitri de apă. Beți amestecul rezultat de 3 ori pe zi. Vă rugăm să țineți cont de faptul că depășirea dozei poate fi periculoasă pentru organism”, sfătuiește medicul.
„Un măr roșu sau verde consumat cu tot cu coajă va fi suficient pentru a elimina excesul de acid uric și pentru a curăța organismul. Acidul malic și vitamina C din compoziția lor acționează asupra organismului în mod delicat, dar eficient”, mai spune specialistul.
Lămâia, și în special sucul de lămâie, restabilește echilibrul alcalin, care neutralizează acțiunea acidului uric. Iar vitamina C, din care sunt bogate citricele, potențează acest efect. Amestecați sucul unei lămâi întregi și un pahar de apă. Beți această băutură în fiecare dimineață, înainte de masă”, spune doctorul Myasnikov.
Această legumă are un efect diuretic, datorită căruia excesul de acid uric este eliminat din organism. Există mai multe moduri de a consuma anghinare, dar cel mai sănătos dintre ele este să fierbeți și să beți decoctul rezultat.
CITEȘTE ȘI: Plantele care au un efect, uimitor de bun, pentru gută: Cum ajută la elimiarea acidului uric
„Ceapa ajută la curățarea organismului de substanțele nocive acumulate și reduce riscul apariției multor boli. Fierbeți 2 cepe tocate și stoarceți sucul de lămâie. „Beți două-trei pahare pe zi din decoctul rezultat”, sfătuiește specialistul, potrivit actualno.com.
„În timpul tratamentului termic, multe uleiuri vegetale tind să piardă substanțe utile și chiar să devină dăunătoare din cauza distrugerii vitaminei E, și anume această vitamină care menține nivelul corect al acidului uric în organism. Uleiul de măsline nu se modifică atunci când este încălzit și este deosebit de bogat în vitamina E, deci este un bun ajutor în problema nivelului ridicat de acid uric”, adaugă medicul.